AÖF öğretim gideri ve öğrenci katkı payı ödemelerini kimler nasıl yapacak?
Yaklaşık 1,5 milyon aktif öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yeni yıl kayıt dönemi başlıyor. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği "AÖF kayıtları ne zaman başlayacak?" sorusunun yanıtı belli oldu. İşte 2017-2018 AÖF yeni kayıt tarihi ve ayrıntıları...
KAYIT İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER
3.1. Dönem Öğrenci Katkı Payı
ÖSYS ve Af kapsamında kayıt yaptıracak adaylar Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdir.
AYÖS kapsamında kayıt yaptıracak adaylardan,
Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre Yükseköğretim Kurumlarına yerleştirilen Suriye vatandaşlarından,
Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk Vatandaşlığından çıkma iznini alanlar ve bunların Türk Vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı belgeye (Mavi Kart) sahip olanlar,
T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede veya KKTC dışında yabancı bir ülkede Türk okullarında tamamlayanlar,
Ortaöğrenimini yurt dışında tamamlamış çifte vatandaşlar,Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdir.
Dönem Öğretim Gideri
Yeni kayıt yaptıracak adaylar ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.
İnternet başvuru işlemi tamamlanıp kayıt için gerekli belgeler hazırlandıktan sonra Dönem Öğretim Gideri tutarı ödenmelidir.
Adaylar ödeme yaparken üniversite adı-kayıt türü–program belirterek/seçerek ödemesini gerçekleştirmelidir (Örneğin, Anadolu Üniversitesi-ÖSYS-Adalet, Anadolu Üniversitesi-Af-Sosyoloji vb.).Ödeme sonunda alınan Dekont/Kredi Kartı Ödeme Bilgilendirme Çıktısı üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir. Kayıt yaptırılacak kayıt türü-program dışında, başka bir kayıt türü-programa para yatırılması hâlinde kaydın yapılması mümkün olmayacaktır.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.
Ödeme Yöntemleri
Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdakilerden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:
Kredi Kartı İle Ödeme (Herhangi bir bankanın kredi kartı ile İnternet başvurunuzu yaptıktan sonra ödeme yapabilirsiniz.Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapamazsınız.)
Şubeden Ödeme
İnternet Bankacılığından Ödeme
ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
Telefon Bankacılığı ile Ödeme
Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler,kayıt yaptırırken banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.
Kayıtla ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir.
Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.
Dönem Öğretim Gideri Alınmayacak Öğrenciler
3.4.1. Çeşitli Kanunlar Kapsamındaki Öğrenciler 14/2/2012 tarih ve 4 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince aşağıda sayılan kanunlar kapsamında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocuklarından Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır:
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi,
3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu
12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu.
Ayrıca;
12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki malullerin kendileri ile eş ve çocuklarından,
24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile bunların eş ve çocuklarından da yaş sınırlaması olmaksızın Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır.
Yukarıda sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler Dönem Öğretim Giderinden muaf olduğu için ödeme yapmayacaklardır. Öğrenciler bu kanunlar kapsamına girdiklerine veya bu kanunlar kapsamında aylık bağlandığına dair resmi belgeyi diğer kayıt belgeleriyle birlikte AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.
Öğrencilerin aldığı resmi belgede hangi kanun kapsamına girdiği, kanun maddesi ile birlikte açıkça yazılmış olmalıdır.
3.4.2. Engelli Öğrenciler
5/6/2013 tarih ve 13 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri alınmaz.
Engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmelidirler.Bu durumdaki öğrencilerimiz, Dönem Öğretim Giderinden muaf olduğu için ödeme yapmayacaklardır.Öğrencilerimiz, engellilik oranını da gösteren Sağlık Kurulu Raporunu, diğer kayıt belgeleriyle birlikte
AÖF bürosuna teslim edeceklerdir. Engelli öğrencilerimiz İnternet başvuru işlemini yapıp, engelli olduklarına dair Sağlık Kurulu Raporu ile diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra ödeme yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.
3.4.3. Dönem Öğretim Gideri İade İşlemleri
3.4.1. ve 3.4.2. maddeler kapsamında olmakla birlikte dönem öğretim giderini ödeyen öğrenciler,ödedikleri tutarın iade edilebilmesi için banka dekontu aslı/kredi kartı ödeme bilgilendirme çıktısının banka tarafından “Aslının Aynıdır” onaylı dökümü ve durumlarını gösteren belgeyi dilekçeye ekleyerek AÖF bürosuna vermeli ya da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü 26470-ESKİŞEHİR adresine göndermelidir. Paranın iadesi için dilekçede banka ve şube adı, öğrenciye ait IBAN numarası mutlaka bulunmalıdır. Aksi hâlde dilekçe işleme alınmayacaktır.
2017-2018 yılı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri'nde okumaya aday olan öğrenciler 'AÖF kayıtları ne zaman başlayacak?' sorusuna yanıt arıyordu. Öğrencilerin merak ettikleri AÖF kayıt tarihleri belli oldu. İşte o ayrıntılar...
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakültelerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin bekledikleri AÖF kayıt tarihleri belli oldu. Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre AÖF internet başvuruları Ağustos 2017 günü başlayacak ve Eylül 2017 günü son bulacak. İnternet yerine AÖF bürolarını tercih eden öğrenciler için ise Ağustos'ya başlayacak AÖF kayıtları Eylül 2017 günü sona erecek.
Öte yandan AÖF Dikey
Geçiş kayıt tarihleri Eylül - Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. AÖF bürolarını tercih eden öğrenciler için ise Eylül'de başlayacak dikey geçiş AÖF kayıtları Ekim 2017 günü sona erecek. Adaylar, https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ internet başvuru sitesinin ana sayfasındaki "Dikey Geçiş" bağlantısına tıklayarak başvurularını gerçekleştirecekler. AÖF bürosundan mazeretli kayıtlar ise Ekim 2017 günü tamamlanabilecek.
Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıtları için ne kadar harç yatırılacağını henüz açıklamadı. Ancak geçen yıl lisans ve önlisans programları için 205 liralık harç ücreti alındığı göz önüne alındığında, programların harç ücretlerinin bu yıl da 205 liraya yakın bir tutarda olması bekleniyor.
İNTERNET ÜZERİNDEN AÖF KAYITLARI NASIL YAPILIR?
AÖF kayıt başvuruları https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ bağlantısından gerçekleştiriliyor ancak internet üzerinden kayıt yaptıktan sonra kayıt kılavuzunda açıklanan tüm belgeleri, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formu’nu onaylatarak geri almanız gerekiyor. İnternet başvuru işlemleri https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresindeki “T.C. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Başvuru” sitesinden yapılıyor. Başvuru sitesine girdiğinizde başvuru yapacağınız kayıt türünü tıklayarak “BAŞVURU” sayfasına geliyorsunuz.
Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra ekrana tüm bilgilerinizi gösteren sayfa gelecektir. Verdiğiniz bilgileri kontrol ettikten sonra “Yukarıdaki tüm bilgilerin doğruluğunu kabul ve beyan ediyorum” açıklamasının yanındaki kutucuğu işaretleyerek ve “tamam” a tıklayınız. Başvurunuzun kabulünden sonra ‘dosyayı indirmek için buraya tıklayın’ ifadesinin üzerine tıklayarak ilgili elektronik dosyayı bilgisayarınıza indirip yazıcıdan dökümünü alabilirsiniz.
AÖF KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. İnternet Başvuru Belgesi
"İnternet Başvuru Belgesi" https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız belgedir. İnternet başvuru belgesinde, başvuru yaptığınız öğrenim programı ile ilgili bilgiler olacaktır. Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.
2. Fotoğraflı - İmzalı Form
İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız "Fotoğraflı-İmzalı Form"a kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. Öğreniminiz süresince kullanacağınız imzanızı, ayrılmış alandan taşmayacak şekilde SİYAH TÜKENMEZ KALEMLE atarak formu diğer kayıt belgeleriyle birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ediniz. Sizlerden bu formla alınan fotoğraf ve imzanız, bilgi işlem ortamına aktarılacaktır. Bilgisayar kayıtlarındaki imzanız ile öğrencilik hizmeti almak için vereceğiniz dilekçenizdeki imzanızın aynı olması gerekmektedir.
3. Öğrenci Bilgi Formu
İnternetten yaptığınız başvuru işlemi sonunda yazıcıdan dökümünü aldığınız "Öğrenci Bilgi Formu"na kurallara uygun fotoğrafınızı yapıştırınız. "Öğrenci Bilgi Formu" AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Bu formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız.
Öğrenci Bilgi Formu sınavlarda öğrenci kimlik kartı yerine geçmez.
4. Öğrenim Belgesi
Lise veya dengi okul mezunu olan adaylar, öğrenim belgelerinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış sureti ile kayıt yaptıracaklardır. Bunun dışında diğer resmi veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin suretiyle kayıt yapılmaz. Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve fotokopisini AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar. Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca "Aslının aynıdır." onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları "Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim Belgesi"nin onaylı sureti ile kayıt yaptıracaklardır.Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vs.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız(Evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir...
5. Fotoğraf
Dijital ortamdaki fotoğrafınızın "uygun bulunmaması halinde" sizden fotoğraf istenecektir. Kayıt için 4 (dört) adet 4,5x6 cm. boyutunda fotoğraf gereklidir.
6-Askerlik Durum Belgesi
Adaylar, internet başvurusunda beyan ettikleri askerlik durumuna göre Askerlik Durum Belgesi'ni AÖF bürolarına götürecek. (E devlet'ten alınan durum belgesi de geçerli oluyor) Kayıt için yatırılması gereken "Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı" ve "Öğretim Gideri" ödemeleri Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank İnternet Şubesinden, Vakıfbank ATM'lerinden, 444 0724 Vakıfbank Telefon Bankacılığından T.C. kimlik numarası ile yapılabilir. "Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı" ve "Öğretim Gideri"ödemeleri İnternet başvurusu tamamlanıp kayıt için gerekli diğer belgeler hazırlandıktan sonra yapılmalıdır.Adaylar bankaya ödeme yaparken kayıt türü-bölüm/program belirterek ödemesini gerçekleştirmelidir (Örneğin, ÖSYS-Adalet; ÖSYS- Sosyoloji gibi). Bankaya yapılan ödeme sonunda alınan dekont üzerindeki kimlik bilgileri, ödeme miktarı ve kayıt türü-bölüm/program bilgileri mutlaka kontrol edilmelidir.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz. Banka dekontunu öğreniminiz süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.
AÖF Ana Sayfa Girişi için Buraya Tıklayınız
AÖF Kayıt
- 2017-2018 AÖF kayıtları ne zaman başlıyor?
- Anadolu üniversitesi değişen ders kitapları belli oldu mu?
- AÖF 2017-2018 İnternet başvuru ve kayıt işlemleri nasıl yapılır?
- AÖF bürolarından kayıt işlemleri nasıl yapılır?
- AÖF ders atama ve ekle/sil koşulları nelerdir?
- AÖF ders kitaplarının dağıtımı ne zaman,sorumluluk üniteleri belli oldu mu?
- AÖF İnternet Başvurusu Sonunda Dökümü Alınacak Belgeler
- AÖF Kayıt Dondurma Nasıl Yapılır?
- AÖF Kayıt için Gerekli Belgeler Tıklayın!
- AÖF Kayıt Sınav Tarihleri Değişti mi?
- AÖF Kayıt Silme İşlemi Nasıl Yapılır?
- AÖF Kayıt Sorgulama Yapmak için Tıklayın!
- AÖF Kayıt Türüne Göre İstenen Belgeler
- AÖF Öğrenci Kimlik Kartı Nasıl Alınır?
- AÖF öğretim gideri ve öğrenci katkı payı ödemelerini kimler nasıl yapacak?
- AÖF yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır?
- AÖF Yeni kayıt, kayıt yenileme ve ders kaydı hangi durumlarda geçersiz olur?
- AÖF Yeni Kayit ve Kayit Yenileme İşlemleri 2023-2024
- Bahar Dönemi Ders Ekle-Sil İşlemi ve Banka Kartı İle Online Ödeme Nasıl Yapılır?
- Engelli AÖF öğrencilerinin kayıt ve sınav işlemleri nasıl olacak?
- ÖSYM Açıköğretim Yeni Kayıt Tarihleri Ne Zaman 2024?