AÖF Akademik Takvim Bütünleme Olacak mı?

AÖF Akademik Takvim Bütünleme Olacak mı?



2018-2019 öğretim yılında bütünleme sınavları var mı? AÖF bütünleme sınav tarihleri ve yerleri belli oldu mu?AÖF bahar dönemi bütünleme sınav tarihleri ne zaman?

"2018-2019 öğretim yılında bütünleme sınavı olacak mı?" diye merak eden öğrenciler sorularının cevabına yazımızın devamında ulaşabilirler.

Tek Ders Sınavı bir diğer adıyla Bütünleme Sınavı yerine getirilmiş olan Üç Ders Sınavı , üç yada daha az dersten başarısız olmuş bunları geçtiği takdirde o yıl içerisinde mezun olabilecek olan öğrenciler yararına düzenlenen bir sınav sistemidir.

Üç Ders Sınavı İçin Başvuru Gerekli mi?
Hayır ayrıca başvuru yapmanız gerekmez.Bahar dönemi sınavları tamamlandıktan sonra Temmuz ayı içinde yapılan üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler için sınavdan bir hafta önce AÖF tarafından Sınav Giriş Belgesi yayımlanır.Bu sınav için ayrıca ücret yatırmaya gerek yoktur.

Üç Ders Sınavı Sonuçları Nasıl Hesaplanır?
Üç Ders Sınavı sonuçları bahar dönemi final sınavı sonuçlarının yerine geçer.Yani üç ders sınavından alacağınız notlar dönem notunuzu %70 etkiler.

Üç Ders Sınavına Nerelerde Girilir?
Belirli yerlerde düzenlenen üç ders sınavı giriş yerlerinize sınava bir hafta kala AÖF öğrenci girişi kısmından erişim sağlayabilirsiniz

AÖF Üç Ders Sınavı Giriş Yerlerine Ulaşmak İçin Tıklayınız

Tek Ders Sınavı Neden Kaldırıldı?

Türkiye’nin ve Anadolu Üniversitesinin de dâhil olduğu, Bologna Süreci kapsamında, Anadolu Üniversitesi açık ve uzaktan eğitim sistemi yeniden yapılandırılmaktadır. Yeniden yapılandırma ile kitle eğitimine odaklı, şeffaf, tanınır ve hareketli, öğrenci merkezli, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, etkileşimli ve esnek, ülkenin işgücü talebine cevap veren, yaşam boyu öğrenme felsefesi ile her yaştan öğrencinin eğitim talebini karşılayan, sistemin ve programın tanınırlığını sağlayan bir eğitim hedeflenmektedir. Bu kapsamda Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapılan bölüm ve programlarının tamamı 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun değişik 44. maddesi gereğince 2012-2013 Öğretim Yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası anlamda yükseköğrenime tam bir eklemlenme sağlanmıştır.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup, her bir sınav organizasyon açısından Türkiye ve Dünyadaki en büyük sınav organizasyonlarındandır.

Öğrenci sayısı açısından Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verilen konudur. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bir sınav organizasyonu için soruların hazırlanması hariç hazırlık, organizasyon ve değerlendirme süreçleri için en az 78 gün gerekmektedir.

Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Bağıl Değerlendirme Sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki uyarı ve tekrar durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders, sınıf geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 08.01.2014/1.1 nolu “Açıköğretim Programlarında bütünleme sınavı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.” yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı “Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açıköğretim Dönemlik-Kredili sistemde Bütünleme Sınavının mümkün olamayacağı” kararının aynen uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir.

Bu nedenle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açıköğretim sistemi ile öğretim yapılan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.