AÖF Tek Ders Sınavı Giriş Belgesi Yayınlandı mı?

AÖF Tek Ders Sınavı Giriş Belgesi Yayınlandı mı?



2018 AÖF Tek Ders Sınavı Giriş Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız

Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerine kayıtlı, 2017-2018 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktır.

Öğrencinin güz ve bahar döneminde toplamda tek bir dersi var fakat bu derse 2017-2018 öğretim yılının ilgili yarıyılına kayıt yeniletmemiş ise tek ders sınavına giremeyecektir.



AÖF Tek Ders Sınavına Kimler Girebilir?

Tek ders sınavı aşağıda belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

1-Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve sadece bir (1) dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

2-Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2017-2018 öğretim yılı güz veya bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

3-Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.

4-Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma, klavye öğretimi ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

5-Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

6-Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

7-Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

8-Tek ders sınavı Temmuz 2018 günü saat 14:00’de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleştirilecektir.

Cumartesi günü tek ders sınavının yapılacağı illerde ve KKTC/Lefkoşa’da bulunan AÖF büroları 10:00 – 15:00 saatleri arasında açık olacaktır.

10-Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, Haziran 2018 tarihlerinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Giriş Yapmak İçin Tıklayınız” bağlantısından T.C. kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile öğrenci sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 444 10 26 – 850 200 46 10-19 (10 Hat) nolu Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

11-Tek ders sınavı için sınav giriş belgeleri ... Haziran 2018 tarihinden itibaren www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden veya AÖF bürolarından alınabilecektir.


AÖF Puanı Nasıl Hesaplanır?

Aşağıda puan hesaplama yöntemi anlatılmıştır Bu puan hesaplayıcı ile hesaplanan bağıl not hesabı yöntemine göre orta düzeyde öğrenci kabul edilerek yapılmıştır. Eğer not ortalamanız "bağıl not hesabı yöntemi ile hesaplanan 25 puan üzeri not almış tüm öğrencilerin notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan ortalama başarı notunun standart sapması sonucu ortaya çıkan z değerinin 10 katının 50 fazlasından (t değeri)" yani diğer öğrencilerin ortalamasından daha yüksek ise geçmeniz daha garanti olacak, daha düşük ise bir iki puan ile kalma ihtimaliniz bulunabilecektir.

Sınav sonuçlarının açıklanması ve tüm öğrencilerin not ortalaması ortaya çıkmadan önce Açıköğretim Fakültesi dahil sınıf geçme notunun kaç olduğunu kimse bilememektedir. İleride tüm derslerin başarı not ortalamalarının ayrı ayrı yayınlanması durumunda programda değişiklikler yapılarak net geçme notların ortaya çıkarılması mümkün olabilecektir.

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ

) 61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)


AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı:

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF Tek Ders